Германска и датска фирма инвестират 70 млн. лева в Благоевград

Две фирми-германска и датска ще отворят предприятия в Благоевград, като инвестицията им ще бъде 70 млн.лева. Това съобщи кметът на града Румен Томов.

Германско дружество ще открие голяма фабрика за производство на протези, ортези, инвалидни колички с електронно управление, колани за хора с двигателни проблеми. Инвестицията е на стойност 10 милиона евро. Предприятието, собственост на немската фирма „Ото Бок”, която има мрежа в 50 страни по света, ще бъде разположено на терена на бившата текстилна фабрика „Струма текс”.

Германските инвеститори са закупили частен терен за предприятието. Ще разкрият около 100 работни места с опция да стигнат до 300.

Фирма от Дания пък ще инвестира 50 милиона лева в предприятие от хранително-вкусовата промишленост, като работните места ще са между 500 и 600. В завода ще се преработва суровина, която ще се предлага на пазара у нас и в чужбина. „И двете предприятия са структуроопределящи и ще подобрят бизнес средата и заетостта в нашата община. Ще направим всичко необходимо, за да няма административни пречки за инвеститорите, каза още кметът Томов.

Коментари

Задължително поле