Гимназистка от Сливен вече може да черпи, че е станала студентка

Аделина Фендрина от Сливен вече може да черпи, че е приета в Софийски университет „Св.Климент Охридски”, въпреки че още не е завършила средното си образование. Ученичката от 12 клас на Профилираната природо-математическа гимназия в Сливен стана лауреат на Националната олимпиада по история и цивилизации.  Лауреатското звание е равносилно на отлична оценка от кандидат-студентски изпит по история в Алма матер и момичето влиза в университета без да го държи наред с останалите.

Аделина е с най-висок резултат от първия етап на олимпиадата – 94,75 точки – съобщиха от гимназията. По думите на председателя на националната комисия проф.Красимира Табакова, нейната работа най-много се доближила до максималния резултат от 100 точки.  Успехът на момичето бе запечатан на снимка, на която Аделина покани преподавателките си по история – Татяна Андреева от основното училище, Таня Еленска и Цветелина Топракчиева – от гимназията.

Националната олимпиада се проведе в Сливен и в нея участваха 108 ученици от цялата страна. Второто място зае възпитаник на Езиковата гимназия във Видин с 91 точки, третото – ученик от Френската гимназия в София с 84,25 точки. Четвърти стана ученик от езиковата гимназия в Сливен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование