Гимнастичките - живото злато на България (СНИМКИ)

Спектакълът “Светът на златните момичета” напълни зала “Армеец” и очарова зрителите

След Олимпиадата в Токио такова шоу ще стане традиция

Те са с нас, защото ни правят горди. Красиви, грациозни, магнетични, завладяващи, възхитително талантливи, прекрасни, много успешни, пример за всички с упорития си труд, воля, безпрекословна отдаденост към художествената гимнастика. С вяра, че могат повече. И го постигат. Показват го на света, когато високо се вдига националния флаг заради тях, за България. Предани на родината си. С достойнство и чест защитават това, което наричаме Родина. Смели, устойчиви - те са съвременните героини на художествено-гимнастическото войнство. Те са живото злато на България.

С тези думи, изречени от голямата актриса Цветана Манева започна великолепният шоу спектакъл “Светът на златните момичета”, който събра на една сцена в Зала “Арена Армеец” всички настоящи национални състезателки по художествена гимнастика, малки гимнастички от клубове в София, Перник, Елин Пелин и др. Заедно с тях на сцената пяха едни от най-обичаните млади звезди на поп музиката у нас - Depp Zone Project, D2, Дивна, Дара Екимова, Искрата, Веси Бонева, Скандау и Искрата.

Снимки: Юлиан Тодоров

Шоуто продължи три часа и в него имаше всичко, което да направи вечерта невероятна и незабравима. Публиката успя да види своите любимки не само в състезателната им светлина, но да усети магията на това, което правят. И да си припомни, че художествената гимнастика не е само състезание, хвърляне и улавяне на уреди, тя е преди всичко наслада за очите. Момичетата и малките деца от клубовете дадоха всичко от себе си, за да покажат радостта от играта, красотата на българския фолклор и всичко това бе пресътворено от тях в гимнастика и танц.

Разбира се, най-важна в случая беше идеята публиката да се забавлява и да съпреживее всичко, което българските гимнастички могат, и на което се възхищава целият свят. Видя се, че имаме школа, че има достойни наследнички на шампионките ни, а това дава надежда, че този спорт ще продължи да радва България и да носи медали от най-големите състезания. По време на спектакъла участващите клубове по художествена гимнастика поздравиха целия екип, спечелил и трите възможни квоти за Олимпийските игри в Токио и им пожелаха успех за най-големия световен форум.

Не липсваха и изненади за зрителите. Капитанът на предишния ансамбъл и бронзова медалистка от Олимпийски игри в Рио - Михаела Маевска, също се появи на килима. Тя игра заедно с настоящите ни диаманти, както вече наричат момичетата от ансамбъла ни. С присъщата си грациозност тя показа прекрасна форма. Имаше и още изненади - друго “златно момиче” - Любомира Казанова, игра със своите възпитанички от клуб “Левски - Илиана”, влизайки в ролята на на Илиана Раева в едно от най-хубавите є съчетания като състезателка. Третата изненада бе появата на Ели Бинева, която доскоро бе част от нашия първи ансамбъл, но се отказа заради травма. Тя се появи с маска и когато я махна, залата избухна в аплодисменти, познала красивата и талантлива гимнастичка.

Големите любимки на публиката заедно с момичетата от ансамбъла, разбира се са Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, които буквално наелектризираха залата с прекрасните си изпълнения, подготвени специално за шоуто. Трите грации играха толкова завладяващо, че нямаше как да не усетиш истинската красота на този спорт. А като прибавим и голямата им артистичност и диалог с публиката, насладата бе пълна. Задължително трябва да прибавим към именитите ни шампионки и трите бъдещи наши звезди - Татяна Воложанина, която е истински бисер, както и самородните таланти Лъчезара Пекова и Вая Драганова. Руската душа на България, както бе наречена Воложанина - тя има български паспорт, показа изключителни и направо главозамайващи качества.

След Олимпиадата в Токио 2020 година такова шоу ще стане традиция и ще посети още много градове в цяла България. Организатори на шоуто са Българската федерация по художествена гимнастика и продуцентът Цветелин Димитров. В края на спектакъла бе представена българската делегация, която ще пътува за Игрите в Токио догодина. Председателката на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева получи подаръци от гимнастичките, а капитанът на националния отбор Невяна Владинова й поднесе подарък от всички - огромен букет с червени рози.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена