Гимнастичките ни: Догодина ще си вземем златния медал

Българският отбор по художествена гимнастика се завърна от световното първенство в Баку (Азербайджан), където спечели бронз в многобоя и сребро за съчетанието си с пет топки. Грациите ни изразиха разочарованието си, че не се прибират у дома със златен медал. Те заявиха, че съдийството в Баку ги е ядосало, но и мотивирало да си вземат отличието догодина, предаде БТВ.

"Целта е абсолютно изпълнена. Много сме щастливи от представянето си и доволни от това, което направихме. Не ни дадоха златния медал, а го заслужаваме", каза капитанът Симона Дянкова.

"Малко се ядосахме, че не успяхме да спечелим златния медал, но това ни мотивира още повече. Ще работим страшно много догодина да се представим по най-добрия възможен начин и се надяваме, че ще ни го дадат. Не ще го дадат, а ще си го вземем", заяви Лаура Траатс.

Със сигурност за предстоящата година ни предстои много работа, но това нас ни най-малко не ни плаши, допълни Стефани Кирякова.

"Мисля, че се представих много добре. Това ми беше може би най-силното състезание за годината. Издържах девет от десет съчетания, което за мен е наистина голям успех", коментира Боряна Калейн, която завоюва олимпийска квота в Баку.

Коментари

Задължително поле