Главният прокурор и вътрешният министър в оставка в НС заради избягал от правосъдието брат на депутат от БСП

По искане на парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание дойде главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър в оставка Валентин Радев, за да дадат разяснения за избягал от правосъдието брат на депутат от БСП.

Името на Илия Стоилов, брат на Георги Стоилов, не беше назовано.

"През последните часове в публичното пространство започна да се коментира един изключително притеснителен случай. Ние не можем обаче да стоим неинформирани, когато се носят слухове, че хора с повдигнати обвинения са напуснали страната незаконно", заяви Маноил Манев от ГЕРБ с уточнението, че става дума за "роднини на български депутати, които са напуснали страната само часове, след като са им променили мярката".

"След като работим по слухове, нека да извикаме и председателя на КПКОНПИ да отговори той на слуха купил ли е Бойко Борисов къща в Барселона, или не е купил", предложи Явор Божанков от БСП. От левицата настояха да бъде извикан и министърът на транспорта в оставка Ивайло Московски, за да даде обяснение за поредните пропуснати без проверка чужди граждани през Летище София, този път ливанци. Двете предложения бяха отхвърлени.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика