Главният редактор на "Труд news" Петьо Блъсков: Украинското зърно няма да отхапе от хапката на зърнопроизводителите 

“Няма лошо в протестите. Нещата обаче са много по-дълбоки. Катастрофата в земеделието и корупцията са от години. През последните 25 години в България действа организирана престъпна група. Страховитата корупция, която цари в българското зърнопроизводство - има сериозен адрес, към който трябва да са обърнати и Кьовеши, и ОЛАФ, и европейските институции - българският фонд "Земеделие", и земеделското министерство, коментира главният редактор на “Труд news” Петьо Блъсков пред пред Bulgaria ON AIR протеста на зърнопроизводителите. 

“Украинското зърно няма да им отхапе от хапката. По-скоро ги притеснява, че няма да могат да вземат субсидиите. Зърно има, борсови цени също има, така че нищо няма да се случи. Украинското зърно внася смут, посочи той. "Ако има сериозен контрол и институция, лаборатории, които да контролират това зърно, няма проблем", настоя той.

“Голямата трагедия е в зеленчукопроизводството, животновъдството и натам всъщност трябва да бъдат насочени усилията и помощта”, добави той.

Блъсков коментира и реакцията на министъра на земеделието Кирил Вътев. “Министърът не знае къде е. Той сега ли падна от клона, сега ли разбра, че се спира забраната за вноса на украинското зърно? Той трябваше да се подготви за това, което предстои”, подчерта главният редактор на "Труд news”.

За падналия дрон до Шабла

“Стана ясно, че дронът е украински. Ако не беше така, военният министър Тагарев нямаше да премълчи и щеше да говори много по темата. Случката с дрона се отразява като капка в морето от безнадеждност, в което плува цялата държава. 13 часа стои дронът в морето, никой не е обърнал внимание на човека, който е подал сигнала. В същото време нямаше адекватна реакция от министъра. За да приключи темата, Тагарев нареди да взривят дрона, той действа по Сталински - няма дрон няма проблем. От него се очакваше много повече - да взема решения, да действа незабавно, но това не се случи”, коментира Петьо Блъсков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България