Главният секретар разпореди денонощни дежурства в малките населени места, заради убития младеж в Бяла

Преглед на всички районни управления в малки населени места заради трагичния инцидент в град Бяла, при който 18 годишен младеж почина след като бе пребит пред дискотека, направи главният секретар на МВР Младен Маринов. Той разпореди всички дежурни части да организират дейността си така, че през цялото денонощие да посрещат гражданите лично. Разпореждането засяга основно районните управления, в които към момента достъпът до дежурния служител през нощта е затруднен.

Междувременно в Бяла бе вторият ден на траур, след смъртта на 18-годишния Алекс. Той почина в болницата в събота през нощта, 8 дни след като бе приет с тежка черепно-мозъчна травма. Очаква се прокуратурата да промени обвинението срещу 32-годишния му нападател в непредумишлено убийство.

Вицепремиерът Валери Симеонов коментира случая в официалния си профил във „Фейсбук“, като подчерта, че за него това не е улична свада с два шамара, а убийство. "Апелирам да се приложи цялата строгост на закона. Апелирам и прокуратурата да преквалификацира обвинението от битова престъпност към състав, който е адекватен на случилото се ", пише Симеонов.

Припомняме, че на 8 юли в 6.30 часа сутринта е подаден сигнал за спречкване пред заведение в Бяла, в което са участвали група роми. В конфликта е пострадал 18-годишен младеж. Той бе откаран в Университетската болница в Русе в кома и с опасност за живота. По случая бе задържан 32-годишен мъж, заподозрян за нападението. Ден след спречкването около 300 граждани призоваха за спиране на агресията на мирен протест в Бяла. Те изразиха своята съпричастност към пострадалия младеж. Образувано е досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата. На 16 юли 18 годишният младеж почива в болницата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право