Главчев: Предизборната пушилка с пенсиите беше разсеяна

„Във вторник станахме свидетели как още една предизборна пушилка беше разсеяна. Надзорният съвет на НОИ взе решение размерът на пенсиите от 1 юли да бъде увеличен с 11 процента и това в съответствие с всички правила. Не може пенсиите на хората да са предизборен плакат". Това каза премиерът Димитър Главчев в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

По думите му удостоверяването на съответствието на машините за вота 2 в 1 през юни върви по план. Очаква се този процес да приключи от 24 до 26 май.  

И допълни, че е провел среща с организацията „Прозрачност без граници" във връзка с подготовката за изборите. „Те са лидер в проследяването на изборните процеси. Срещнах се с председателя Франсоа Валериан, както и българския представител Калоян Славов. Те останаха доволни от това как действа МС и обещаха пълно съдействие в тази посока”.

Главчев коментира и президентските избори в Република Северна Македония.

„Многократно сме заявявали, че сме „за” европейската перспектива пред тях, но те трябва да извървят пътя си. Трябва да спазват всички договорености, ние няма да сме им пречка", коментира още премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика