Гледайте НА ЖИВО изслушването на Мария Габриел в Европейския парламент (ВИДЕО)

Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в с. Хаджидимово, Благоевградско. Завършила е езикова гимназия в Кюстендил (1997 г.), бакалавър е по български и френски език от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" (2001) и магистър от Академията по политически науки в Бордо, Франция (2003). Евродепутат от ГЕРБ от 2104 г., зам.-председател на групата на Европейската народна партия и ръководителел на българската делегация на ЕНП в Европарламента.

В 16.00 ч. в Европейския парламент започна изслушването на българския кандидат за еврокомисар Мария Габриел, която трябва да убеди евродепутатите, че ще се справи с ресора "цифрова икономика и цифрово общество".

Габриел се изправя пред членовете на две комисии на ЕП. В продължение на 3 часа българката ще отговаря на въпросите на евродепутати от комисиите по промишленост, изследвания и енергетика и по култура и образование на Европейския парламент. Всички те са свързани със законодателство за изграждане на цифров единен пазар в ЕС чрез реформа в далекосъобщенията, телекомуникациите, авторските права, аудиовизуалните услуги и електронната търговия. Мария Габриел трябва да демонстрира конкретни познания в поверения й ресор. В продължение на повече от месец тя вече се подготвя по тематиката с помощта на компетентите служби на Еврокомисията.

За одобрение на нейната кандидатура е необходима подкрепата на 2/3 от от тях. Резултатът ще бъде обявен на 21 юни 2017 г.

Гледайте НА ЖИВО (Езикът се сменя от менюто на плеъра)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България