Глобиха фирма за надписано саниране на градини

Снимки: Денислав Стойчев

Окръжният съд в Шумен наложи имуществена санкция в размер на 42 057 лева на фирма „Антора” ЕАД, извършвала саниране по поръчка на община Исперих на 5 детски градини. С толкова средства се е обогатило неправомерно дружеството след извършено престъпление от техен служител, съобщават от пресслужбата на съда.

През 2014 г. на шуменското дружеството били възложени дейности по саниране на сградите на забавачките. На технически ръководител било възложено да упражнява ръководство при извършване на строителната дейност на общинските обекти. Като такъв Петър П. вписал неверни данни за обема на извършените строително-монтажни работи в протоколи, които подписал. При оформяне на документите са полагали подписи и представител на общината, както и инвеститорски контрол.

По този начин съзнателно е дадена възможност дружеството да получи без правно основание над 42 000 лв., собственост на община Исперих.

За това деяние служителят на фирмата е бил подведен под наказателна отговорност и сключил споразумение с Районна прокуратура – Исперих за условно наказание, което вече е влязло в сила.

Административното дело по Закона за административните наказания и нарушения за надписаната сметка е разгледано в четвъртък от съдия Димчо Луков и неговото решение подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони