Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Глобиха фирма за надписано саниране на градини

Снимки" Денислав Стойчев/ Архив

Окръжният съд в Шумен наложи имуществена санкция в размер на 42 057 лева на фирма „Антора” ЕАД, извършвала саниране по поръчка на община Исперих на 5 детски градини. С толкова средства се е обогатило неправомерно дружеството след извършено престъпление от техен служител, съобщават от пресслужбата на съда.

През 2014 г. на шуменското дружеството били възложени дейности по саниране на сградите на забавачките. На технически ръководител било възложено да упражнява ръководство при извършване на строителната дейност на общинските обекти. Като такъв Петър П. вписал неверни данни за обема на извършените строително-монтажни работи в протоколи, които подписал. При оформяне на документите са полагали подписи и представител на общината, както и инвеститорски контрол.

По този начин съзнателно е дадена възможност дружеството да получи без правно основание над 42 000 лв., собственост на община Исперих.
За това деяние служителят на фирмата е бил подведен под наказателна отговорност и сключил споразумение с Районна прокуратура – Исперих за условно наказание, което вече е влязло в сила.

Административното дело по Закона за административните наказания и нарушения за надписаната сметка е разгледано в четвъртък от съдия Димчо Луков и неговото решение подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Варна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.