Разширяват „синята зона“ във Варна Осигуряват нови близо 5800 паркоместа в широкия център на града

Дворецът в Балчик огря със славата си Чехия Директорът на културния институт Жени Михайлова получи символичния ключ на град Валмез

Организират Нощ на книгите за Хари Потър в библиотеката в Търново

Кметът на Габрово отново поиска станции за измерване на качеството въздуха в града Последните замервания са извършени от мобилна лаборатория на ИАОС – Русе през 2016 година

Верижна катастрофа затвори магистрала „Марица“ край Свиленград

Зърнопроизводители от Търновско предвиждат ниски добиви заради сушата Сухата почва води до забавянето на растежа на пшеницата и ечемика и до измръзването на растенията

Караянчева изпрати съболезнователен адрес на Турция след земетресението

Оперната прима Гергана Николаева е ментор в нов уникален проект Очарователната изпълнителка приема предизвикателството да подготви за голямата сцена 10 непрофесионални изпълнители

НАП: Ще попълваме данъчните декларации, хората ще могат да ги редактират

Масово честваха златни сватби в Сухиндол Двойките се врекоха отново във вечна любов след 50 години

Горяха бивши жилища на БДЖ в Горна Оряховица Разследват пожар на къща в село Димча

Доцент от ВМА: Рискът китайската болест да стигне до България е нулев

Китай разработва нова ваксина срещу коронавируса

Принц Уилям получи нова титла, малко след като брат му се отказа от монархията

„Бяла книга” за земеделския режим Насилия, злоупотреби и разврат при Александър Стамболийски

Глоби за фалшиви профили във фейсбук Партиите без финансиране при нарушения

Изпълнителният директор на Фейсбук Марк Зукърбърг бе разпитан от евродепутатите заради скандала с “Кеймбридж Аналитика”.

Съветът на Европейския съюз ще приеме нови правила през април за европейските избори (23-26 май, б.р.), с които се предвиждат сериозни мерки срещу фалшивите новини и профили в социалните мрежи, както и за манипулациите за евровота. Новите правила ще бъдат обвързващи и пряко приложими във всички държави членки в деня на публикуването на регламента в Официалния вестник на ЕС.

Във вторник Европейският парламент прие нови правила относно политическите кампании, използващи лични данни. Службата за европейски политически партии и фондации ще има право да им налага санкции, които биха могли да възлизат на процент от техния текущ годишен бюджет от ЕС.

При груби нарушения партите ще бъдат изключвани от финансирането за следващата година. Мерките са заради скандала с Фейсбук и „Кеймбридж Аналитика“ и злоупотребата с придобиването на милиони профили в социални медии, заради който създателят на мрежата Марк Зукърбърг се извини пред Европарламента.

Сега Брюксел въвежда финансови санкции за онези европейски политически партии и фондации, които съзнателно действат извън правилата за защита на данните в своите кампании за европейски избори.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. а такива като холандския външен министър и доказан лъжец халбе зайлстра (или другият лъжец – рюте) ще бъдат ли санкционирани за лъжите им?!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.