Глоби от по 1 800 лв. за младежи, спретнали зрелищна гонка с полицаи

Снимка: Архив

Глоби от 1 800 лв. наложи Районният съд в Търговище за двама младежи, които не спрели колата си за проверка и вместо това спретнали стряскаща гонка с катаджиите из половината град, застрашавайки живота и на други хора. Преследването приключило с катастрофа в паркиран бус на бензиностанция до сградата на КАТ в Търговище. За щастие нямаше пострадали.

Нарушаването на ред законови норми стана на 15 ноември, късно вечерта. След задържането на 19-годишния водач, който бил неправоспособен, се оказало, че той взел колата на дядо си да се вози заедно със свой 18-годишен приятел. И двамата живеели в чужбина и може би са си мислели, че у дома може и да не спазват правилата.

В хода на досъдебното производство станало ясно, че и двамата младежи са карали колата в различени етапи от гонката. Вторият имал белгийска шофьорска книжка. Пред разследващите те признали нарушенията и в последствие сключили споразумение с прокуратурата.

Единият от тях е поискал преводач пред съда, тъй като не знаел български език и искал да ползва турски.

Заради неподчинението на органите на властта, възпрепятстването на работата им, създадените рискове от поведението на младежите, те трябва да платят солените глоби.

Коментари

Задължително поле