Година затвор за палеж на "Порше" получи подсъдим за опит за убийство

Кристиан извършил серия от престъпления преди да стане пълнолетен 

Ефективна присъда от 1 година лишаване от свобода постанови Варненският апелативен съд за 20-годишен младеж, подпалил "Порше Кайен". Делото бе гледано на втора инстанция след протест на прокуратурата и жалби от защитата на подсъдимия, който бе осъден условно от окръжните магистрати.

Кристиан Тодоров извършил палежа на 30 април 2017 г., когато бил 16-годишен. Напълнил от бензиностанция пластмасова бутилка с бензин и дизел и излял горивото върху паркирания пред жилищна сграда на ул. "Д-р Борис Окс" луксозен джип. Пламъците нанесли щети и на 4 съседни автомобила, част от магазин и 4 апартамента от блока.   

Същата година гимназистът бил уличен като автор на кражба и грабеж и бил заловен с кокаин. В началото на 2018 г. той бе задържан за опит за убийство на охранител във варненската дискотека "Гетсби", извършено в съучастие с криминално проявен и осъждан мъж. Делото срещу двамата още не е приключило на първа инстанция.

Заради множеството тежки умишлени деяния апелативните магистрати прецениха, че Кристиан трябва да бъде превъзпитан зад решетките. Всяко друго наказание би се тълкувало като безнаказаност както от страна на подсъдимия, така и на обществото, мотивира се съдът и промени едногодишната условна присъда в ефективна.
Решението може да се обжалва пред Върховния касационен съд.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони