Година и четири месеца затвор за дрогиран шофьор, заловен след гонка с полицията

Снимка: Архив

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново, осъдиха мъж за шофиране след употреба на амфетамин, държане на наркотици и неподчинение на полицейски орган. За извършените деяния е осъден на една година и четири месеца лишаване от свобода и му е наложена глоба в размер на 500 лева.

Г. П. се призна за виновен за това, че на 4 ноември тази година на пътя Велико Търново – Русе, в землището на с. Куцина, община Полски Тръмбеш, управлявал лек автомобил „Фиат“, след употреба на наркотични вещества – метаамфетамин и амфетамин, установено с техническо средство, като деянието е извършено повторно.

На същата дата и място, в колата му били намерени 0.243 грама метаамфетамин на стойност 6.08 лева и марихуана с тегло 3.239 гр. на стойност 19.43 лв.

Освен това той пречил на служители на сектор „Пътна полиция“ ОД МВР-В.Търново, да изпълнят задълженията си, за контролиране правилата на движение и изправността на превозните средства като не спрял на „стоп-палка“ и на подадените звукови светлинни сигнали от „младши автоконтрольор“ . При предприетото проследяване на управлявания от него автомобил, като продължил движението си.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Коментари

Задължително поле