Интриги и предателство в руската поредица „Изневяра”

Минчо Коралски: Градска легенда е, че половината от 1,6 млрд. лева за инвалидни пенсии са неправомерни

Параходство БМФ получи модерния кораб „Рожен“ Новопостроеният бълкер в Китай е с дедуейт 42 300 тона

Колко отпуска ви се полага, когато работите на повече от едно място

22-годишен на съд за съжителство с малолетна

Сицилия – най-големият остров в Средиземно море Завоеватели от различни раси и религии са мечтали да придобият безценната земя

Обраха кутиите за дарения на църквата в Драгичево

Община Велико Търново увеличава размера на наградите „Трети март” и „Св. Патриарх Евтимий” Учител и колектив на годината ще получават по 1000 лева, курсант отличник – 5000 евро

Болни с пневмонии препълниха пулмологията в УМБАЛ Пловдив

1 691 000 лв. са приходите на община Велико Търново за година от управление с общинско имущество Общината вече не разполага с атрактивни имоти за продажба

Министър Вълчев: 1071 училища са в грипна ваканция, достигнахме пика на епидемията

Спипаха иманяр да копае за антики край Свищов При обиск в гаража му са намерени антични монети и метален предмет

Ромка с болно бебе ударила с телефон в лицето фелдшерка в Спешна помощ Потърпевшата е с лека телесна повреда

Каква съдба очаква родените през 2019-а Според руска нумероложка те ще са умни и ще проговорят по-рано

България е 14-а в света по поскъпване на жилищата Страните от централна и Източна Европа изпреварват Запада по резултати

Тревожен рекорд: Необичайно много пациенти с инфаркт приети в „Пирогов“ по празниците

Необичайно голям брой пациенти с инфаркт са приели в спешния център „Пирогов“ в столицата през празничните дни. Общо случаите са девет, като характерното е, че повечето са сравнително млади хора, каза пред БНР доктор Иван Мартинов, началник на отделението по инвазивна кардиология:

Шест мъже и три жени, на 24-ти бяха шест поредни инфаркта един след друг. Преяждане, с алкохол… Има някакъв провокиращ момент – излизане от топло на студено при често гостуване – при някои пациенти вероятно е провокирало този инцидент. „Подмладява“ се тази болест. Имаше на 32, 40, 43 години мъже.
Д-р Мартинов посъветва да не се подценяват оплакванията в тази възрастова група и при гръдна болка да се търси медицинска помощ.
Общо 1 400 пациенти са преминали през „Пирогов“ през празничните дни, като 200 са останали за лечение в болницата. Освен травматологията и хирургията, натоварени са били и лекарите в отделението по токсикология. Имало е случаи на алергичен шок след употреба на ядки и месо.
Няма пострадали от пиротехнически средства. От „Пирогов“ очакват такива пациенти да се появят през новогодишните празници, предупреди д-р Кирил Христов, началник на втора хирургия в Пирогов:

Трябва да се знае, че могат да нанесат сериозни травми, ако не се използват правилно. Затова апелираме да не се използват, или да се използват ограничено такива средства, да бъдат закупувани от проверени източници.
Най-често некачествената пиротехника се взривява в ръка и причинява тежки разкъсвания, като е възможно да бъдат засегнати лицето и главата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.