Горанов ядоса „Левски“ със скандално видео, чака го наказание

Непристойни кадри на Иван Горанов, втория капитан на „Левски“, скандализираха футболната общественост в навечерието на Вечното дерби. Видео с бранителя бе публикувано в платформата YouTube, а на него играчът танцува с други двама мъже, които в един момент остават полуголи. Кадрите са на повече от две години, а на „Герена“ съзряха опит за провокация в дните преди важния сблъсък с „червените“.

„В много удобен момент „доброжелатели“ разпространиха клип на футболиста на „Левски“ Иван Горанов отпреди повече от 2 години – се казва в позицията на клуба. - Ясно е, че поведението на Иван на кадрите е недопустимо. За професионален футболист със сигурност, а за играч на любимия „Левски“ е направо немислимо да се държи по този начин и никакви извинения в стил „грешките на младостта“ не са валидни. Ръководството на „Левски“ осъжда подобно поведение и ще проведе сериозен разговор с Горанов, след който ще прецени какво наказание да му наложи.“

Ръководството на клуба все пак обяви, че застава твърдо зад Иван Горанов. А футболистът, който доскоро бе и със статут на първи капитан, също коментира своите действията.

„Първо искам да се извиня за това видео, което далеч не подхожда на един футболист на “Левски“, а още повече и капитан – се казва в изявлението на левият бек. - Няма да се оправдавам с това, че е от повече от две години и че съм бил млад и т.н. Съжалявам искрено за поведението си, но откакто се завърнах в „синия“ клуб смятам, че давам максималното от себе си на терена, винаги играя до последните си сили за „синята“ фланелка и за всички Вас по трибуните. Надявам се, че и извън терена съм показал какво означава да си футболист на „Левски“ и какъв пример трябва да се дава на децата и младите футболисти и привърженици. Никога повече няма да допусна подобна грешка, защото вече знам какво е да си професионален футболист и искам Вие да се гордеете с мен.“

Бранителят обаче остава извън сметките на наставника Георги Дерменджиев за сблъсъка с „червените“ в събота. Юношата на тима е наказан заради червения картон срещу „Лудогорец“. От Дисциплинарната комисия санкционираха „сините“ с общо 5000 лева за ексцесиите по време на двубоя през уикенда. Тогава Козмин Моци отпразнува попадението си за 2:0 пред Сектор Б, а част от привържениците на домакините нахлуха на пистата. Друг пък проби тунела на Сектор А след серия от вандалски прояви. Самият румънец ще пропусне един мач на „орлите“ и ще плати 400 лева глоба, въпреки че от „Герена“ пожелаха наказанието да бъде максимално – 5 срещи. Последният замесен в случая - Димитър Иванков, треньор на вратарите на „Левски“, няма да може да изпълнява своите задължения в мача с ЦСКА, след като самоволно навлезе на терена, за да укори Моци за проявата. Легендарният бивш футболист ще трябва да плати и 1000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ