Горене на отпадъци и сухи треви предизвика множество пожари

Множество пожари, причинени от плъзването на огън от запалена стара растителност при разчистване на дворове и площи, гасиха през почивните дни пожарникарите от Търговищко.

При силния вятър в понеделник е пламнала сграда в село Певец, в която имало животни и фураж. Постройката се подпалила, след като стопанинът на имота решил да гори отпадъци в двора си. Унищожени били 30 кв. м. покрив, но животните били изведени и спасени.

В същия ден е горяла и къща в село Славяново, където огънят е унищожил 6 кв. м дървена дограма и 25 кв. м дървен под. При друга стихия са изгорели160 кв.м. покрив на къща в град Попово.

Погасени са били пожари в сухи треви в землищата на Търговище, Омуртаг, село Ломци и други. От огъня в последното населено място са спасени, намиращи се в близост 550 декара смесена гора и 200 декара нива, засята с царевица, посочват от полицията.

Въпреки, че отоплителният сезон все още е предстоят, вече започнаха и пожари в коминни тела, които не са почистени. Такъв е имало късно вечерта в понеделник, при силния вятър, в град Търговище. За щастие няма сериозни щети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони