Горски задържаха още 4 каруци с бракониерски дърва

1 131 проверките са направили горски в Североизтока за седмицата 20 - 27 януари. Задържани са четири каруци и голямо количество дърва за огрев. 44 акта са издадени за различни нарушения, съобщават от Североизточното държавно предприятие.

Три каруци, натоварени с 3 кубика дърва за огрев са задържани от горските на ДГС-Цонево. На бракониерите са съставени 12 акта.

Същото количество дърва, една каруца и моторен трион са задържали служители на ДЛС-Шерба, като за кражбата са разписани и четири акта. Проверките в стопанството са 46. Два констативни протокола са съставили варненските горски при проверка на 18 ловци.

И в Генерал Тошево продължават масираните проверки в горите, като за изминалия период те са 107. З различни нарушения са съставени 16 акта по Закона за горите. 31 са проверките в ДЛС-Тервел, 44 в ДЛС-Балчик и 138 в ДГС-Добрич, като там са разписани и десет акта.

За изминалата седмица от ДГС-Търговище отчитат 285 проверки, от ДГС-Омуртаг 56 проверки на ловци, а в ДЛС-Черни Лом инспекциите са 105, като са съставени и два акта. В ДГС-Смядово горските са излизали на обход 137 пъти, а в ДГС-Шумен – 66.

Коментари

Задължително поле