Горски иззеха 13 кубика незаконна дървесина

строителна дървесина

Общо 14 акта на нарушители са съставени за седмица при проверки на горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

При обход на територията на ДЛС „Балчик” са задържани 12 кубика незаконно добити дърва за огрев и един трион, с който е извършван бракониерския дърводобив. За установените нарушения служителите на стопанството са съставили седем акта.

Други четири акта и два констативни протокола са съставени за незаконната сеч на 2,5 куб. м дървесина в ДЛС „Тервел”.

Незаконна сеч е разкрита и в ДГС „Варна”, където горските стражари са конфискували 6 куб. м дърва за огрев без маркировка и документи за законен произход. На нарушителите са съставени акт и констативен протокол.

С два акта и един констативен протокол са завършили проверките в ДГС „Търговище”. Установените 1 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев са задържани.

Два констативни протокола за нарушения на Закона за горите са съставени в ДГС „Генерал Тошево”, а един в ДГС „Шумен”.

В рамките на изминалата седмица служителите на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП са извършили общо 875 проверки. 172 от тях са на обекти за добив на дървесина, 319 са на превозни средства, а 384 на физически лица, повечето ловци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право