Горски от ДГС Преслав чистиха и залесяваха

СИДП

Отбелязването на професионалния празник „Седмица на гората” в ДГС Преслав стартира с почистване. Служители на стопанството ликвидираха сметищата около чешмите по пътя за с. Имренчево (отд. 166 „а”) и „Студени кладенци”. Бяха събрани и извозени с техника на горското два камиона с отпадъци.

Горските служители редовно почистват нерегламентирани сметища в горския фонд, реагират на подадени сигнали за изхвърлени боклуци в гората, извършват и съвместни почиствания с АПИ на замърсените участъци около чешмите и отбивките по основните пътни артерии на територията на стопанството.

Днес бе проведено залесяване на иглолистни фиданки на територията на  ДГС Преслав в емблематичната и значима за всички граждани на Велики Преслав местност „Боровата гора”. Фиданките са закупени изцяло със средства, дарени от служителите на стопанството. Лесовъдите извършиха и поливане на малките дръвчета.

Залесените през настоящата седмица фиданки ще бъдат окопавани и поливани и през следващите месеци. Грижата за едно дърво не се свежда само до неговото засаждане, а трябват много време и грижи, както отлично знаят и прилагат лесовъдите в ДГС Преслав.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България