Горски от Североизтока фаворити по стрелба

Снимки: СИДП - Отборът на СИДП за втора година е фаворит

За втора година купата е в Шумен

Отборът по стрелба с гладкоцевно оръжие на Североизточно държавно предприятие/СИДП/ спечели купата от Националното състезание в Пловдив. За втора поредна година горските с точните си мерници побеждават всички. Тимът на предприятието в състав Николай Тодоров от ДЛС-Черни Лом, Асен Христов от ДГС-Провадия и Исмаил Курдов от ДГС-Върбица завоюва отборно 52 точки и остави след себе си отборът на ЮЗДП с 49 точки, както и състезателите на Изпълнителната агенция по горите, които са с 47 точки. През 2017-та година стрелците на Североизтока имаха 32 точки, но тази година показаха още по-добри резултати.

И в индивидуалното класиране състезателите на предприятието затвърдиха позициите си. Носител на купата отново стана Николай Тодоров от Попово, който в края на надпреварата имаше равен брой точки с Иван Димитров от ЮИДП, но на провелия се бараж Тодоров беше безапелационен и не даде никакъв шанс на противника си.

Състезанието в Пловдив се проведе при много ниски температури, силен вятър и сняг, което оказа влияние върху резултатите на всички състезатели, но не притесни нито за миг нашите стрелци, коментира ловният експерт на СИДП Тервел Стефанов, който тренира с момчетата. Освен това, резултатите от самото състезание са били много по-високи от тези на предварителните тренировки и Николай, Асен и Исмаил са дали всичко от себе си, за да остане купата в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България