На 17 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 17.11.2019

Жена е била ранена при въоръжен обир на газстанция в София

Хиляди се събраха на протест срещу Николас Мадуро във Венецуела

Зловещият Какамо – между легендите и историята Каменното орлово гнездо сякаш е обитавано от призраци

Конят, който предизвика катастрофа със 7 ранени, е безстопанствен

Родителите на починалото 3-годишно дете: Лекарите виждаха, че умира

Към „историята си” добавяме истерия След Паисий, комай нищо

Над 200 000 протестират в Прага срещу чешкия премиер Андрей Бабиш

Над 100 души са арестувани по време на протест на „жълтите жилетки“ в Париж (СНИМКИ и ВИДЕО)

Куфарът, стреснал търновци, се оказа празен

Ивелин Попов слага край на кариерата си в националния отбор по футбол

Кола се удари в полицейски джип в Ямбол

Вицепремиерът Каракачанов: Предложението ни е първият ден от болничните да не се плаща, парламентът ще решава

Соня Йончева – свръхестествен глас в човешко тяло

Горски педагози демонстрираха авторски уроци Правят сайт и учебно помагало

С демонстрация на авторски уроци приключи първата национална конференция на горските педагози, която се проведе в УОГС – Юндола. Експерти от Североизточното държавно предприятие и ПП „Шуменско плато“ показаха един от новите за тази година уроци, свързан с оцеляване в гората, ориентиране по карта и туристически пътеки, разпъване на палатки и подготвяне на лагер. Урокът на Александрина Карева от ДГС – Смядово се оказа един от най-интересните за всички участници във форума. Тя е разработила тричасово занятие за деца от първа и втора група на детската градина, като освен практически задачи е подготвила и интересна книжка, в която по достъпен начин обяснява на децата как се появява гората, кое животно с какво се храни и защо трябва да пазим природата.

Игри, свързани с жабите и техните местообитания бяха подготвили експертите от ПП „Витоша“. Оригиналните им и весели идеи успяха да разсмеят всички, но най-важното е, че с тях децата ще научат какво представлява блатото, как се хранят жабките, защо поповите лъжички имат опашчици и какво трябва да се прави, за да се съхрани една от най-ценните екосистеми в природата. В края на урока момичетата и момчетата от ПП „Витоша“ и горските педагози, които наблюдаваха урока им, се забавляваха пеейки „Жаба жабурана“ със собствен аранжимент.

Андреана Трифонова от ЮЦДП показах урок за бухала, а горски предагози от ДЛС-Воден демонстрираха игри, научени на конгреса в Рига.
По време на форума горските педагози решиха да направят свой собствен сайт, рекламни материали и да издадат помагало с всички игри, които се ползват при уроците.

В първата Национална конференция по Горска педагогика, организирана от Министерство на земеделието, Съюза на лесовъдите в България, ИАГ и ЮЗДП-Благоевград се включиха над 100 педагози от шестте държавни предприятия, парковете и дирекциите от страната.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.