Повишена пожароопасност в половин България днес

Синоптик: Без промяна ще остане времето и през тази седмица

Макрон се срещна с външния министър на Иран

Част от София остава без топла вода от днес

Стреляха с гранатомет по сградата на строителна компания в центъра на Киев

Изкарват по 100 лева на ден от бране на билки Липата ни е най-ароматна в света, изкупуват я по 5 лева килото

Проф. Христина Вучева: Делът на лошите кредити у нас намалява

Ще продължат ли уроците по история в тениса?

Пожарът край Харманли е овладян

Проверяват хотела, приел двамата британци, които починаха от легионела

Интензивен трафик по границата с Румъния

Костов се завръща срещу ЦСКА

Движението в тунел „Топли дол“ в посока Варна ще е в една лента днес

Морето по-евтино и топло през септември

Участъкът от магистрала „Струма“ край Дупница остава отворен

Горски стражари задържаха 5 коли и каруци

Три автомобила, 2 каруци и общо 35 кубика дърва за огрев са задържали през изминалата седмица служители на горските и ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие. Близо 500 проверки са извършили стражари от началото на август, като са инспектирани 180 обекта за добив на дървесина, 207 превозни средства и 110 физически лица. Съставени са 16 акта за административни нарушения и 11 констативни протокола по Закона за горите.

Най-много общо 28 кубика дърва за огрев са задържани при проверки на територията на Държавно горско стопанство „Варна“. Повечето от тях са вследствие на незаконен дърводобив в района на с.Ботево. Извършителите са били разкрити преди да натоварят дървата в три камиона. Варненските служители са задържали и миниван с 1,5 кубика дърва от гората в Аспарухово. Още толкова возела и каруца, изловена в района на Белослав.

Акт е наложен и на собственика на бус, задържан от служители на ДГС „Търговище“ с 1,5 куб.м дърва. При проверки горските стражари от ДГС „Преслав“ пък, се натъкнали на лекотоварен автомобил с 3 куб. дърва за огрев, а служители на ДГС „Омуртаг“ задържали каруца с половин кубик.
Общо 19 мобилни контролни екипа работят към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните горски територии в 4 области – Варна, Добрич, Търговище и Шумен. При непрекъснат режим на работа тези звена са ангажирани с опазването на 325 963 хектара гори. По график ежемесечно разменят обхвата на контролната си дейност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.