Горя концертната зала на читалището в Търговище

Предполага се, че пожарът е тръгнал от късо съединение в този климатик.

Унищожителен пожар нанесе огромни щети на концертната зала на читалището в Търговище, която се ползва и за киносалон. Сигналът за дима, излизащ от заключената зала, е подаден към 14,50 часа в сряда от работещи в кафене до входа на помещението. Служителите му заедно с читалищните незабавно са започнали да гасят, а пожарната е пристигнала за отрицателно време, но огънят буквално обхванал цялата сцена за секунди, разказа читалищният секретар Галина Кръстева.

„Огънят е тръгнал от колонен климатик, който е на 5 години и се поддържа от лицензирана фирма. От там са пламнали завесите, сцената, кабелите под нея. Цялото осветление и озвучаване, 10 тонколони, екранът и други са унищожени. Падат и части от тавана. Като по чудо, само роялът на сцената е незасегнат от стихията“, разказа тя. Седалките в помещението са в пепел, но не са горели. Стъклата на кабините обаче били напукани, а техниката вътре стопена.

Читалището има застраховка и в четвъртък вече е направен оглед на щетите и предстои оценката им.

Концертната зала на читалището се ползва под наем от фирма за кинопрожекции. По време на пожара в залата и помещенията към нея не е имало хора.

Коментари

Задължително поле