Холограма на кралица Мария ще посреща туристите в "Тихото гнездо"

Гости от 32 държави разгледали Двореца в Балчик за година

Холограма на кралица Мария е новата атракция, която ще предлага Двореца в Балчик от началото на 2018 г. 3D образът на румънската владетелка ще посреща туристите във вила "Тихото гнездо" и на български и английски език ще ги поздравява "Добре дошли в кралския ми дворец".

Оригиналният проект струва 10 000 лв. Той бил замислен преди 4 г., като за реализацията му са били прегледани над 1000 снимки на кралицата. Накрая изборът паднал на фотос, на който Мария е на 21 г., а движенията пресъздала дъщерята на Хилда Казасян.

mariaАтракцията е проектирана в затворена от години зала в ориенталски стил. "Надяваме се тя да предизвика интереса на гостите", каза директорът на Двореца Жени Михайлова. Над 261 000 туристи от 32 държави са разгледали културния институт тази година, което бележи 2% ръст спрямо 2016 г., отчете тя.

Близо 50% от посетителите са били румънци, следвани от българи, руснаци и поляци, а за първи път в топ 10 са попаднали и французите. 67 двойки, половината от които българи, са избрали Двореца като декор за сватбените си церемонии.

Вече има депозирани 36 заявки за бракосъчетания догодина и една - за 2019 г., обясниха от ръководството на Двореца. Заради богатата културна програма с над 10% са се увеличили и приходите, които за годината са 1,8 млн. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини