Готвач удуши гаджето си заради таен СМС (обзор)

Преди 3 години Васил опитал да се самоубие

Млад готвач удуши приятелката си, тъй като тя желаела да се разделят. Това е основната версия за убийството на 25-годишната Калина Симова в столичния кв. “Банишора”. Престъплението бе извършено в четвъртък в жилище, където живеели жертвата и приятелят й Васил Василев.

Младата счетоводителка и екзекуторът й, който работел като готвач, се познавали от 3 месеца. Заживели заедно в апартамент на жертвата в бл. 28. В последните дни между тях имало спорове, каза ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова. Има данни и че Калина е искала да се разделят. Според шефа на СДВР Георги Хаджиев най-вероятен мотив за убийството е ревност.

“Предполагаме, че спонтанно е взето решението. Поводът за ревност е получен СМС от жертвата, който той е поискал да види, но му било отказано”, каза Хаджиев. След като удушил Калина, Васил опитал да се самоубие. Пратил и СМС-и до баща си и приятели, в който пишел, че е убил приятелката си. Пристигналите полицаи заварили жертвата гола в хола. Васил бил гол до кръста на легло в съседна стая. Опитал да се простреля с въздушен пистолет в лявата ръка и в шията, имал и порезна рана на ръката, но нараняванията му били повърхностни. Заявил, че не си спомня как е убил Калина. През 2015 г. той пак опитал да се самоубие след раздяла с приятелка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право