Готвят връщане на КАТ в храстите

Връща се добре познатата ни и не особено европейска практика катаджии да се крият из храстите и от „засада да изненадват” нарушителите. Това заяви вчера бившият депутат от Реформаторския блок Петър Славов по повод внесения от ГЕРБ проект за промяна в Закона за движение по пътищата (ЗДвП).

В един от текстовете (чл. 165, ал. 1, т. 1) отпада задължението на служебните лица при проверка „да се обозначат ясно”, като остава само досегашното изискване „да осигурят необходимата видимост”. Според Славов подобни действия, особено при натоварен трафик, са изключително опасни, създават задръствания и често сами по себе си стават предпоставка за възникване на катастрофа.

Логиката на депутатите от ГЕРБ обаче е, че с тази промяна ще отпадне знак Е 24 преди камерите за засичане на превишена скорост.

В новите 278 автомобила на КАТ няма мобилни камери за превишена скорост, а „за селфи”. Монтирани са по План за действие срещу корупцията в МВР, предвиждащ до септември 2017 г. да бъдат оборудвани общо 600 коли на Пътна и Охранителна полиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България