Градушка с размера на портокал падна в Сърбия

Буря и град с големина на портокал удариха района на областта Войводина в Сърбия. Поразени са околностите на селата Чачак и Горни Милановац, съобщава местното издание Blic.rs, цитирано от Нова телевизия.

В село Друженецица край Горни Милановац градушката нанесе щети на овощните насаждения в овощните градини, а някои плочки и оранжерии бяха повредени. В южната част на Банат е паднал град с размер на топка за тенис, а поради проливния дъжд по улиците на Крагуевац имало торенти. Градс размерите на тенис топка е паднал и в с. Горна Горевница, Миоковци, Липница, Вилюши, съобщават държавните радио и телевизия.

В южната част на областта – в село Иланджа вчера, малко преди 16 часа, падна и град с над среден размер. Заради бурите, които удариха Чачак, кметът Милун Тодорович обяви извънредна ситуация на територията на целия град по предложение на станцията за извънредни ситуации. Най-сериозни поражения от градушката има в село Горна Горевница.

Досега е въведено извънредно положение в 19 местни области. В следобедните часове в неделя обилен град и силен дъжд удариха всички части на града и още повече влошиха положението. „Ние сме в червената метеорологична зона, така че сме готови и сме въвели постоянни телефонни услуги”, каза Братислав Зечевич, началник на щаба на извънредните ситуации, цитиран от Рина.

Коментари

Задължително поле