Граждански сдружения сезираха спецпрокуратурата за корупционни схеми в община Варна

Според сдруженията при строежа на бул. "Васил Левски" са били присвоени над 50 млн. лв.

Девет граждански сдружения, които са част от протестиращите в палатковия лагер срещу правителството, са подали сигнал в спецпрокуратурата за корупционни практики в община Варна. Документите са депозирани и в президентството, обясниха представителите на сдруженията инж. Наум Наумов и Игнат Раденков. 

Те уточниха, че информацията за злоупотребите е събирана месеци наред, включително чрез запитвания по Закона за достъп до информация, подадени до различни дирекции в общината. Събраните данни са за изразходените средства за няколко инфраструктурни обекта във Варна - бул. "Васил Левски", Двореца на културата и спорта, пробива на булевард "Сливница" и бул. "Януш Хунияди“, бул. "Атанас Москов". 

Само от мегапроекта за изграждане на бул. "Васил Левски" са били неправомерно присвоени над 50 млн. лв., а цената на 1 км е била 54 млн. лв., твърдят вносителите на сигнала. Те обещаха поетапно да разкриват данни за другите корупционни схеми и декларираха, че ще поискат оставката на кмета на града Иван Портних и предсрочни местни избори в морската столица. 

 

Коментари

Задължително поле