Грейна коледната елха в София

Снимка: БТВ

Палят светлините на коледните елхите в София и големите градове. Грейна и голямото празнично дърво пред Националния дворец на културата.

Тази година заради пандемията за тържеството не са поканени граждани, но светлините на елхата светнаха по традиция в 19:00 ч. на 1 декември.

"Без фойерверки и тържество, но с много вяра днес запалихме светлините на коледната елха на София. Направихме го с лекари, които работят в Ковид-отделенията в София. Убедени, че заедно можем да спасим живота". Това написа във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Благодаря на д-р Еленкова, д-р Звездов, д-р Йосифов, д-р Тончева, д-р Христова, д-р Георгиева, д-р Стаева и д-р Илиева, който днес бяха с нас и на всички лекари, които вече от месеци работят и спасяват животи. 
И от нас зависи да им помогнем, като спазваме мерките и заедно държим светлините запалени. 

Спасяваме живота заедно! 
Бъдете здрави!", пише кметът на София.

Коледното дърво е засадено пред НДК преди няколко години. То се извисява вече на 12 метра. Елхата е украсена с коледни играчки и 800 метра лед светлини. 

Тази вечер служители на общината следят да няма струпване и пред самата елха от хора, които искат да си направят снимка с дървото. А междувременно в цялата столица коледната украса от миналата година се слага поетапно. По основните булеварди коледните светлини вече заблестяха.

Коментари

Задължително поле