Григор излиза срещу стар французин

Григор Димитров ще играе с французина Жулиен Бенето във втория кръг на турнира на трева в Куинс (Великобритания). 35-годишният Бенето отнесе с 6:2, 6:2 непретенциозния представител на домакините Джеймс Уорд. Французинът е едва 87-и в ранглистата, но е един от трудните съперници за Димитров в тура. Двамата са изиграли общо 4 мача като са си поделили по 2 победи. Последният бе спечелен от Бенето в Шанхай през 2014 г.

Григор напусна скоропостижно надпреварата на двойки, след като двамата с Жо-Вилфред Цонга (Франция) загубиха с 6:7 (5), 6:7 (5) от близнаците Боб и Майк Брайън. Българо-френският тандем оказа сериозна съпротива на най-титулувания дует в последните години, но американците измъкнаха и двата тайбрека с минимална разлика.

Григор очаква участието в Куинс да го подготви максимално добре за „Уимбълдън“.

„Когато спечелих тук, една седмица почти не тренирах – просто нямаше върху какво да работя – заяви българинът. - Обичам тревата от първия път, когато стъпих на нея, бях на 14 или 15 години. Лесно се пренастройвам от клея. Мисля, че и сезонът ми на клей не беше лош, но пропуснах много шансове. Като цяло годината е добра за мен.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт