Григор и Цвети тренират в Мелбърн

Най-добрите ни тенисисти при мъжете и жените Григор Димитров и Цветана Пиронкова извадиха късмет в седмиците преди първия турнир от Големия шлем Аустрелиън оупън. Най-добрите ни тенисисти получиха право да тренират на кортовете в Мелбърн за разлика от доста свои колеги, които са поставени под изолация в хотелските си стаи, тъй като са били контактни със заразени с корнавирус.

Григор дори проведе заниманието си на централния корт „Род Лейвър Арина“, а негов спаринг партньор бе белгиецът Давид Гофен, 14-и в ранглистата. От щаба на българина обаче в момента налице е само физиотерапевтът Алгис Христов, тъй като новият треньор Данте Ботини е поставен под карантина, тъй като в самолета му за Австралия е имало заразен пасажер.

Пиронкова също получи разрешение да се подготвя пълноценно, след като даде два отрицателни теста при пристигането си. Не е такъв случаят със 72 от колегите им, които са поставени под пълна карантина в стаите си и нямат право дори да излизат. Това доведе до куп протести, последният от които дойде от Роберто Баутиста Агут.

Тези хора явно нямат никаква представа как би следвало да се подготвя един тенисист – заяви испанецът. - Положението е пълна катастрофа. Не са виновни организаторите на турнира, а властите в щата Виктория, които наложиха забраните.“

Междувременно още двама тенисисти дадоха положителни тестове за коронавирус.

Коментари

Задължително поле