Григор надхитри сърбин, ще играе с Рубльов

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира в Ротердам (Холандия) след победа със 7:6 (4), 7:5 над сърбина Филип Крайнович. С успеха Димитров изравни постижението си от миналата година, когато загуби от Давид Гофен (Белгия).

Първата част се оказа доминирана от сервисите на съперниците и се стигна до тайбрек. Там двамата си разменяха точките до 5:4 в полза на българина, но в този момент нервите на Крайнович не издържаха и той направи двойна грешка. Това даде два шанса на Димитров да спечели частта и той го направи от втори опит, след като сърбинът спаси първия с отчаян уинър.

С течение на мача Григор заигра още по-стабилно и по нищо не личеше, че доскоро е страдал от травма в рамото. Във втория сет той нямаше нужда от тайбрек, за да затвори мача. В 11-ия гейм българинът пое риск и натисна сервиса на противника, за да стигне до три „скрити мачбола“ и се възползва от последния. Малко по-късно беше факт и четвъртата му победа от четири мача с Крайнович.

Днес Григор ще се бори за място на полуфиналите с Андрей Рубльов, който надигра с 6:4, 7:6 (4) босненеца Дамир Джумхур. Григор надигра руския младок в 4 сета на Аустрелиън оупън преди месец. Ако повтори успеха, той ще си върне 4-ото място в ранглистата от Александър Зверев (Германия), който вчера падна с 3:6, 4:6 от Андреас Сепи (Италия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт