Григор на две победи от топ 3 в света

Григор Димитров е на път да запише поредно рекордно класиране в световната ранглиста. Българинът се нуждае от две победи на финалния турнир от АТП в Лондон, за да завърши сезона под №3.

Асът ни предсрочно се класира за полуфиналите, където утре от 22 ч среща Джак Сок. Американецът хвана „последния влак“ за Лондон, след като сензационно спечели „Мастърс“-а в Париж. Но доказа, че нищо не е било случайно. 191-сантиметровият янки се справи с германеца Александър Зверев 6:4, 1:6, 6:4.

Балансът между Сок и Григор обаче не е в полза на българина – 3:1. Единствената победа на аса ни е през 2014-а, а последният успех за Джак е в Индиън Уелс този сезон след тайбрек в третия сет. Битката между двамата ще бъде предавана пряко по Мтел Спорт 1. Според букмейкърите този път Димитров е фаворит. Ставката за нашия тенисист е 1,57 срещу 2,37 за американеца.

Независимо от това Сок демонстрира самочувствие и не изключи възможността отново да бие Димитров. „Защо не? Макар че сега Григор е фантастичен, сякаш намери играта си. Аз обаче съм доста убедителен до момента.“

И въпреки че си осигури място на полуфинал, днес Димитров ще излезе в протоколна среща с испанеца Пабло Кареньо Буста. Амбицията на българина бе да не запише само участие. „Всеки мач е важен за мен“, обяви първата ни ракета.

При победа Григор ще прибави още 200 точки, с което ще се доближи до 3-то място в ранглистата, в която е шести.

А Серина Уилямс вдигна сватба със своя любим Алексис Охянян. На тържеството в Ню Орлиънс присъстваха близо 250 отбрани гости, сред които Бионсе, Ева Лонгория, Ким Кардашиян, Каролине Возняцки...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт