Григор остана далеч от топ 10

Григор Димитров пропиля шанс за сериозен удар на турнира от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 7 милиона долара. Българският тенисист загуби с 6:3, 3:6, 6:7 (7) от Джак Сок (САЩ) в третия кръг и не успя да се класира за осминафиналите. Гришо не се възползва от разчистената схема след отпадането на хърватина Марин Чилич, а следващ съперник на Сок е Малик Джазири (Тунис), който е извън топ 50.

Така Димитров не успя да запише сериозен актив от турнира. Той ще получи едва 45 точки за ранглистата, а при победи над Сок и Джазири щеше да прибави 180 т. За късмет нашият, 13-и в света, имаше да защитава едва 10 т. от миналата година, докато играчите пред него са в доста по-сериозно положение. 12-ият Давид Гофен (Белгия) губи 360 т., а намиращият се едно място пред него Гаел Монфис (Франция) е със 180 т. надолу следващата седмица.

Григор продължава мисията си да се завърне в топ 10 със следващия „Мастърс“ в Маями (САЩ), който започва в края на другата седмица.

Срещу Сок родният ас пропусна четири шанса да затвори мача и допусна американецът да го обърне в драматичен тайбрек на третия сет. Така Григор допусна трето поражение в четвъртия си мач със Сок и не успя да се възползва от лекия път напред в схемата.

„Молех се да минават сервисите и форхендите ми - призна Сок. -Точно така преодолях трите мачбола за Григор. Решил съм, че дори да загубя от някого, ще стане по моите правила.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини