Григор отново 4-и в света

Григор Димитров си върна 4-ото място в ранглистата, след като се класира за полуфиналите на турнира в Ротердам (Холандия). Българският тенисист надигра с 6:3, 6:4 Андрей Рубльов и продължава без загубен сет в надпреварата.

Успехът бе втори за Григор срещу 20-годишния руснак в трите мача помежду им, а също и първата му чиста победа. Димитров имаше нужда само от 1:16 часа на корта, за да сложи край на двубоя. Първият сет рано намери развръзката си – българинът проби за 3:1, а през целия мач беше много уверен на собствен сервис и спечели 82% от точките при първо подаване. Втората част бе доста по-равностойна, а пробивът дойде едва за 5:3. Григор спаси и двете точки за пробив, до които се добра руснакът в срещата, а за краткото времетраене успя да забие 12 аса и общо 27 печеливши удара срещу 18 непредизвикани грешки.

За място на финала Димитров ще се изправи срещу добрия си познайник Давид Гофен. Именно срещу белгиеца Григор спечели две от титлите си миналата година – трофея в София и АТП финалите в Лондон. Българинът води с 5 срещу 1 победи в съперничеството между двамата.

Гофен обаче ще излезе на корта по-отпочинал, тъй като изобщо нямаше нужда да играе за мястото. Съперникът му на четвъртфиналите Томаш Бердих (Чехия) се отказа зарази заболяване.

Късно снощи пък Роджър Федерер излезе срещу Робин Хаасе (Холандия) в опит да се завърне на върха на ранглистата. Маестрото от Швейцария е в горната част на схемата и може да се срещне с Григор на финала на турнира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт