Григор поискал да играе купа „Дейвис“

Григор Димитров има желание да играе за българския отбор за купа „Дейвис“ тази година, обяви Георги Стоименов, мениджър на тенисиста. 24-ият в света не е играл в отборния турнир от 2015-а, когато взе участие при гостуване на Люксембург. Тогава това му осигури квота за летните олимпийски игри в Рио през 2016-а, където отпадна в първия кръг.

„Григор се надява да играе за купа „Дейвис“, през годините различни фактори не са му позволявали да играе“, обяви Стоименов. Така той отговори на капитана на националния отбор Тодор Енев, който преди дни изрази надежда, че ракета №1 на България ще се включи в тима за мачовете от втора група на евроафриканската зона.

Заради новия регламент на отборния турнир България се изкачи с едно ниво, а съперник ще е тимът на ЮАР, предвождан от тенисист №5 в света Кевин Андерсън. Все още не е ясно кога ще е мачът като двата варианта са през април или през септември. Участие за българския отбор вече потвърдиха тримата тенисисти, които ни представяха на София оупън – Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев. Григор обаче остава най-успешният българин в надпреварата – хасковлията има 16 победи в 17 мача с националния екип.

Коментари

Задължително поле