Григор преследва силен финал на сезона

ригор Димитров и колегите му на турнира във Виена тренираха мятане на палачинки преди старта на надпреварата. Българинът демонстрира ловкост и не допусна нито един фаул. А феновете му изразиха надежда тенисистът да демонстрира ловкост и на корта.

Григор Димитров призна, че е през сезона не е могъл да покаже най-доброто от себе си, но е амбициран да завърши годината силно. „Ще опитам да се раздам, ще покажа че все още съм способен“, заяви първата ни ракета.

Утре той излиза в първи мач срещу Михаил Кукушкин (Казахстан) на тенис турнира във Виена с награден фонд 2,8 млн. евро. За момента българинът изостава от съперника си с 1:2 победи в двубоите помежду им.

При успех асът ни ще срещне Андрей Рубльов (Русия).

За последно Димитров игра на турнира в Пекин преди две седмици, където отпадна във втория кръг. А след мача стана ясно, че е получил травма в глезена.

„Нуждаех се не само от почивка, но и от рехабилитация – продължи той. - Изкълчих глезен, имаше доста неща, с които се справях. Сега се чувствам добре. За мен ще е лично предизвикателство да завърша сезона силно.“

И може годината да не бе силна за Григор, във финансов аспект при него няма сътресения. Преди ден българинът стана рекламно лице на американския гигант „American Express“, известен с кредитни карти и бизнеса си с пътнически чекове. Компанията извършва около 24% от общия обем на транзакциите в долари в Щатите, което е най-висок дял за подобна компания, издаваща карти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт