Григор се спъна на тревата

Григор Димитров започна неуспешно сезона си на трева. Българският тенисист загуби с 6:7 (4), 3:6 от Йежи Янович (Полша) във втория кръг на турнира в Щутгарт (Германия).

Мачът приличаше на тренировка на сервиси – в първия сет не се стигна до нито една точка за пробив, а Григор загуби само едно разиграване при собствено подаване. Той обаче така не успяваше да върне бомбите на 204-сантиметровия Янович и се стигна до тайбрек. Там една непредизвикана грешка и едно подхлъзване на Димитров дадоха предимство на поляка.

Във втората част Григор пропусна да се възползва от първия си шанс за пробив, а малко по-късно точно това успя да направи съперникът му. И Янович не пропусна да затвори бързо мача с мощните си удари и да вземе реванш от българина за загубата в първия кръг на турнира в София през февруари.

По ирония на съдбата преди мача Димитров обяви, че очаква много от сезона на трева.

„Това е един от любимите ми периоди в годината – призна Григор. - За съжаление можеш да играеш само 3 или 4 турнира на трева през годината и се опитвам да се наслаждавам колкото е възможно повече.“

Сега българинът ще може да отдъхне няколко дни преди следващото си участие на трева в Куинс (Великобритания) следващата седмица.

Турнирът в Щутгарт пък загуби и водача в схемата – швейцареца Роджър Федерер, загубил с 6:2, 6:7 (8), 4:6 от Томи Хаас (Германия) в първия си мач на трева за годината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт