Григор си уреди среща с Гофен

Григор Димитров ще се изправи срещу Давид Гофен (Белгия) на корта в Монте Карло, след като двамата взеха две победи в надпреварата на двойки в турнира от сериите „Мастърс 1000“. Българинът се класира за четвъртфиналите в надпреварата поединично след втори пореден обрат – този път 4:6, 6:3, 6:4 срещу Филип Колшрайбер (Германия).

Както и в първата си среща с Пиер-Юг Ербер (Франция) преди два дни, Димитров отново започна неубедително. 34-годишният германец взимаше точките благодарение на опита и физическата си подготовка, а „домашният“ клей в Княжеството изигра няколко лоши шеги на българина.

Драматичният момент бе в началото на втората част, когато Григор изостана с пробив. С гръб в стената той успя да изкара най-доброто от играта си и спечели редица разигравания с истински шедьорви, които вдигнаха публиката на крака. Ветеранът пък натрупа умора и разочарование, но все пак успя да удължи мача до 2:21 часа преди да сложи оръжие.

Преди това Гофен отстрани Роберто Баутиста Агут (Испания) с 6:4, 7:5. В Монте Карло той спечели първите си победи след удара с топка в окото, който получи по време на мач с българина в Ротердам през февруари. „Окото вече е добре, но не чак като другото“, призна белгиецът.

Срещите от турнира се излъчват по Мтел Спорт 1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт