Гримьорът на звездите Кирил Гуцов: Може да свалим години от лицето

В последните няколко месеца младият и талантлив гримьор Кирил Гуцов е плътно до великата Стоянка Мутафова и дъщеря й Мария Грубешлиева – Муки. Майсторът на макиажа е личен гримьор на двете дами, които не се появяват на представление, телевизионни снимки или публична проява, без той да се е погрижил за макиажа им. Сред останалите му клиенти са Силвия Кацарова, Нели Петкова, Николета Лозанова и куп други родни знаменитости. Специално за в. „Жълт Труд“ Кирил Гуцов издаде тайните на тенденциите в грима за пролет 2019, както и спецификите в макиажа при хора в по-напреднали години.

Гримът няма възраст

Няма възраст за стремежа на жената да изглежда добре. Когато годините са се понатрупали, е нужно да се полагат и повече грижи за младостта на кожата.

Падналият клепач и загубата на еластичност също са сред срещаните признаци на стареене. При грима някои продукти могат да ви подмладят с десет години.

Ако мислите, че от хайлайтърите могат да се ползват само 20-годишните, значи се лъжете. Блясъкът над скулите, носа и под веждата придават сочност на кожата. Малките светлоотразителни частици пречупват светлината и правят бръчките по-незабележими. При избора на фон дьо тен или база изберете нюанс с наличие на златисто, за да направи тена по-равен и топъл.

Руж в цвят розово или корал връщат свежия вид и премахват сивкавия тен. Цялата тази еуфория около скулптурирането измести пастелните тонове от лицето, което доведе до изразителни, но уморени лица.

Следващия път, когато нанасяте руж, вземете и една четка за сенки и нанесете и върху клепачите. С този трик се премахва сивкаво-лилавият цвят от горните клепачи, а скулите и очите ще са в тон.

Подчертаните вежди са акцентът

който може да разсее вниманието от неотпочиналия вид и бръчките. Без значение дали ще изберете сенки или молив, направете рамката на лицето да изглежда естествено, но видима.

Какво да избягваме:

Сенки с перлен цвят- правят линиите на очите по-изразителни.

Черен молив под очите - той прави очите по-малки, което изостря умората.

Пудра - един продукт, който може да се нанася само в Т-зоната при по-зряла кожа, но само ако се омазнява там. Сухотата и пудреният завършек отнемат от здравословния вид на кожата.

Макиажът на пролет 2019

В първите месеци на 2019 година дойде и краят на матовата ера. Блясък, светлина и много цветове изместиха кадифения завършек. Новите продукти при грижата за кожата са с по-леки текстури и предотвратяващи лъщенето технологии.

Ако 2018 г. беше посветена на виолетовото, то през 2019 г. ще властва със също толкова жизнерадостен цвят кораловото (living coral, според Pantone). Голяма част от известните грим марки ще приложат този цвят при палитрите със сенки за очи и червила. В случай, че видите такъв нюанс, грабвайте го.

Цветът на хамелеона

На пиедестал тази година е блясъкът, който ще е с оттенък, наречен от индустрията хамелеон. Ако изберете златно, голяма е вероятността да е с розов отблясък, сребристите нюанси имат сини или зелени светлосенки. Това не трябва да ви плаши, защото те придават мек и предотвратяващ умората финиш.

Цветната очна линия създава индивидуалност и винаги може да я направите като акцент. Играта с цветовете прави ириса да е по-изразителен и забележим. С помощта на цветовете умората е по-малко видима. Те отнемат сивотата от лицето, като поемат фокуса върху себе си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл