Гробар крие кокаин в закопани буркани

Част от кокаина, изровен от тайник на служителя на траурната агенция.

Служителят на траурна агенция е задържан с близо килограм от скъпата дрога

Скътал от наркотика и в телефона си

Служител на траурна агенция в Димитровград е арестуван с близо 1 кг кокаин, които бил закопал в земята и скрил на работното си място.

До разкритието се стигнало, след като патрул на РУ-Димитровград забелязали 50-годишен мъж до обществена сграда в града да се опитва да извади от земята черен найлонов плик. При проверка униформените установили, че в тъмната опаковка има буркан, пълен с бяло кристално вещество. При полеви тест то реагирало на кокаин. От тайника били изровени още 3 буркана със скъпата дрога, чието общо тегло било 600 грама.

Последвало претърсване в сградата на траурната агенция, където работел мъжът, който е от Сливен. В склада є и на други места били открити 2 електронни везни, много празни полиетиленови пликове с клипси и още 350 грама кокаин. Гробарят скрил от дрогата дори в калъфа на телефона си. Там имало пликче с 0,6 грама кокаин.

Първоначално разследването било под надзора на районна прокуратура в Димитровград и Я. П. бил привлечен като обвиняем за държане на дрога. По-късно били събрани доказателства, че траурният агент е разпространявал наркотика, делото било изпратено по компетентност в Окръжна прокуратура-Хасково. С постановление на наблюдаващия прокурор гробарят, който е стар познайник на МВР, е задържан за 72 часа.

Коментари

Задължително поле