Гроздева пак отстреля медал

Мария Гроздева отново взе медал от голямо първенство. Петкратната олимпийска медалистка спечели бронз в коронната си дисциплина 25 метра пистолет на европейското първенство в Баку. Състезаващият се президент на Българския стрелкови съюз остана на крачка от титлата, като във финала събра 29 точки.Отличието е първо за Мария от голямо първенство от 8 г. За последно тя ликува с титлата на европейското в Осиек 2009.

След нея се нареди олимпийката Антоанета Бонева с 24 т., а титлата грабна германката Моника Карш (39 т.), следвана от полякинята Клаудия Брес с 33 т.

Можеше и по-добре, но и бронзовото отличие е страхотен успех - заяви Мария. - Поздравявам и Антоанета. И на двете не ни стигна малко да сме по-нагоре в класирането.“

Най-добрите ни състезателки взеха и сребро в отборната надпревара, в която стреля и Моника Костова.

Все пак на първенството звуча и българският химн, който бе в чест на Мирослава Минчева. Тя ликува с титлата при девойките на 25 м пистолет.

При юношите Кирил Кирилов също стреля силно. Той взе сребро на 10 м пистолет и спечели квота за младежките олимпийски игри в Буенос Айрес 2018.

На пушка при мъжете обаче Антон Ризов не успя да се нареди сред призьорите. Той завърши осми на 50 метра от три положения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт