Груевски във фейсбук: Продължавам борбата за македонската кауза

Бившият македонски премиер Никола Груевски обяви, че Унгария му е предоставила политическо убежище, защото е жертва на политическо преследване в Македония.

В изявление на страницата си във фейсбук Груевски посочва още, че съдът и прокуратурата са се превърнали в инструмент за политически натиск и разправа над инакомислещите.

„Аз реших да се противопоставя на всичко това и с моите действия да изпратя този въпрос на по-високо ниво. Някой може да ме иска, или да не ме иска, да се съгласява, или да не се съгласява с мен, да смята, че водя добри или лоши политики, но не може да отрече, или да си затвори очите пред онова, което се случва в Македония в този период и което ще опиша“, пише бившият македонският премиер.

Той казва също, че е получил информация, че в затвора ще бъде ликвидиран.

"Няма да изпълнявам желанието на СДСМ да седя в затвора, докато те „разпродават държавата“, добавя Груевски и се поочва, че "продължава борбата за македонската кауза".

„Аз не избягах от правосъдието, а, използвайки други методи, регулирани от международното право, продължавам да търся справедливост за мен и всички други жертви на политическо преследване в Македония“, пише още Никола Груевски.

Коментари

Задължително поле