Групата на ГЕРБ в Общински съвет-Варна: ПП официално си призна за бойкота на Варна в последните 3 години

"След 3 години бойкот от правителствата на Промените Варна най-накрая има шанс да получи 100 млн. лв. от държавния бюджет за важни проекти, подготвени по време на управлението на Иван Портних. Приветстваме това решение, защото градът трябва да продължи своето развитие." Това оповестиха в своя позиция членовете на групата на ГЕРБ във варненския местен парламент. Те определиха липсата на признание, че новият кмет наследява проектите на своя предшественик като управленски комплекси и белег на ниско самочувствие и онагледиха ситуацията с народния израз „С чужда пита помен прави”. 

„Фактът, че това финансиране от държавата за Варна идва чак след 3 години, е официално признание за целенасочен финансов бойкот на града от правителствата на Промените през този период. Затова групата на ГЕРБ в Общинския съвет ще следи внимателно кой, как и с какъв резултат ще реализира проектите за милиони, разработени от екипа на Иван Портних. Част от тях са: изграждане на нова сграда на библиотеката - с проведен международен конкурс, готов проект и разрешение за строеж. Строителство на нова сграда за Математическа гимназия, част от платформата "Варна - град на знанието". Проекти за ремонт на пътя за Галата, за нови паркове, ремонти на улици, подлези и надлези, за изграждане на пътни възли за безсветофарно движение, ремонти в междублокови пространства и др. Тази проектна готовност беше отхвърлена от Промените, които осигуриха нула лева за тях и спряха развитието на Варна. Явно днес е дошло "правилното" време на реализирането им, от "правилния" кмет”, посочват още в позицията си съветниците от ГЕРБ.

Те припомнят, че финансирането на приоритетните проекти на общините е било включено в новия бюджет след настояване на ГЕРБ, след като от 3 г. освен от липса на държавна подкрепа, местните власти страдат и от нулево европейско финансиране поради неотворените програми. В позицията се подчертава, че народните представители от ГЕРБ са настоявали още в бюджет 2022 да бъде заложено финансиране на важните проекти за Варна и региона в размер на 212 млн. лв., но то не било прието, като против него са гласували варненските депутати от ПП, ДБ и БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони