Гръцката полиция разкри схема за данъчни измами с оперативен център в България

Гръцката полиция разби верига за незаконен  внос на терминали за транзакции, които били внасяни от България. Транзакциите се обработвали в оперативен център в България със седалище в Люксембург, а изчистването на банковите сметки е ставало в Малта, предаде БНР.

По този начин, според информация от финансовата полиция и Централната банка на Гърция, клиентите, които са закупували и използвали тези терминали, са нарушавали наредбата за капиталов контрол и са укривали приходи.

Разследването на полицията продължава, като досега са арестувани 23 участници в разпрастранението на тази схема. Установено е, че в 971 обекта в цяла Гърция са използвани тези пост-терминали. Това са предимно туристически обекти – хотели и ресторанти. Собствениците им са имали възможност да теглят в брой до 15 000 евро на месец и да изпращат в чужди банки до 100 000 евро. Всичко това не се следи от гръцките банки и не се плащат данъци.

На официална пресконференция на представители на Секретарията по публичните разходи се съобщи и името на компанията, която предлага през България този тип автоматична търговия. Все още гърците имат право да теглят до 420 евро на седмица.

Разследването по случея продължава в цялата страна.

Коментари

Задължително поле