Гуинет Полтроу: Харесвам си бръчките

Актрисата развива свой лайфстайл бизнес

Гуинет Полтроу е една от най-успешните, талатливи и елегантни американски акстриси за последните 20 години. Тя има кариера в театъра, киното и на сцената като певица. Полтроу е сред най-награждаваните дами в шоубизнес елита с отличията „Златна камера”, „Сателит”, „Златен глобус”, „Еми” и, разбира се, „Оскар”. Тя е номинирана за „БАФТА”, „Грами” и две награди „Сатурн”.

Зрителите познават Гуинет от заглавия като „Плът на раздора”, „Хук”, „Седем”, „Големите надежди”, „Влюбеният Шекспир”, „Кланът Тененбаум”, „Железният човек”, „Железният човек 2”, „Отмъстителите”, „Железният човек 3”, сериалът „Клуб Веселие” и други. От 2010 г. има звезда на Холивудската алея на славата, а преди седем тодини е обявена за „най-красивата жена” от списание „Пийпъл”.

В последно време Полтроу пренебрегва кино кариерата си за сметка на собствения си лайфстайл бизнес и бранда си Goop, който включва и седмично издание за информация относно пътешествия и здравословни диети.

- Гуинет, Вие успяхте да се прочуете като бизнесдама и киното сякаш остана на заден план. Как Ви се отрази този преход от звезда към предприемач?

- Последните няколко години бяха наистина лудешко пътуване в един нов свят, запознах се с много нови хора, открих нови и далечни хоризонти, опознах и себе си, така както не съм и си представяла, че мога да се опозная. Извървях дълъг път, съзрях и успях да постигна лично духовно израстване. Наистина съм безкрайно доволно от завоя, който предприех в живота си. Да бъда филмова звезда вече със сигурност не е основен приоритет за мен. Шоубизнес светът се изчерпа, износи се в очите ми и сякаш няма какво повече да ми даде. Сега е време аз да дам на хората част от познанието, което съм придобила през последните години.

- Как се развива Вашата лайфстайл компания Goop?

- Създадох Goop още през 2008-а година с идеята да бъде един качествен лайфстал бранд на пазара на безбрежна онлайн информация. Насочих се към хубавите неща от живота – храната, пътуването. Обединяваща идея беше да представя и предложа на публиката здравословен подход към качествения живот. В началото изпитвах сериозни колебания и не бях сигурна, че искам да забия своя флаг, образно казано. Беше си страшно. Но с времето нещата се получиха.

- Какво си казвахте тогава?

- Притесняваха ме коментарите на колеги и журналисти. Усещах думите „Какво си мисли, че прави тя” да се забиват като малки иглички по цялото ми тяло. Спомням си, че по това време имаше премиерен филм с мое участие и по повода в „Ню Йорк Таймс” пуснаха огромен материал за мен, в който питаха защо изобщо правя това. А тогава аз просто давах рецепти за мъфини с банан. Някои медии реагираха твърде екстремно на моя преход и моя бизнес. Все още си мисля, че прекалиха, а някои и продължават да прекаляват.

- Какъв е Вашят подход към лайфстайл съветите?

- За щастие още в началото проектът беше посрещнат с интерес от хората и аз бързо се убедих, че съм на прав път и зная какво правя. Нямах опит, бях си едно аматьорче, пълна новачка, но отзивите на потребителите ме изпълниха с вдъхновение. Днес Goop е международно призната компания, развива онлайн търговия, прави препоръки за пътуване, хранене, здраве. Имаме магазини и списание. Процесът беше бавен и дълъг, но крайно удовлетворяващ. Моят подход е органичен и насочен към естествената красота и естествените неща. Използвам себе си за пример. Аз мразя пластичната хирургия, ненавиждам изкуствената красота, никога няма да ме видите с ботокс. Аз си харесвам бръчките. Любувам се на собствените си несъвършенства. Прекрасно и полезно е.

- Някои критици Ви атакуваха за изказвания от позицията на привилегия. Вие сте богата и известна, давате съвети и това явно не се харесва на много хора в социалните мрежи и медии?

- Да, така е. Колкото по-успешно е едно нещо, толкова повече зложелатели се навъждат. Съжалявам, но не мога да се преструвам на човек, който изкарва 25 хиляди долара на година. Просто не мога. И няма да го направя.

* Материалът е от списанието "Труд Фамилия", което излиза всяка събота и се разпространява заедно със съботния брой на вестника

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл