Гуруто вече не е в щаба на Джокович

Новак Джокович се отказал от духовния си гуру Пепе Имас, за да се върне на победния път в тениса. Това било условието на новия-стар треньор на сърбина Мариан Вайда да поеме подготовката му. Така преди 10 дни бившият лидер в световната ранглиста стигна до първата си титла след близо двегодишна пауза, като ликува с трофея на „Уимбълдън“.

„Да, настоях да сложа край на партньорството му с Имас – разкри Вайда. - Не исках други хора да му влияят толкова много. И то такива, които може би познават Новак, но не и психиката на един топ атлет. Освен това не исках да гледа на тениса само като философия. Ако исках да си най-добър в този спорт ти трябват безброй тренировки, различни техники и здрава психика.“

А за да засили физическата му издържливост в менюто на Ноле бе върната рибата. „Диетата му беше основно вегетарианска, нямаше как да не вкараме животински протеини – уточни Вайда. - Мускулната му маса се завърна и само след 13 седмици работа той успя да се справи фантастично на „Уимбълдън“. А ако продължи в същия дух ще се представи по перфектен начин и на Ю Ес Оупън“.

Същевременно Роджър Федерер отказа „Роджърс къп“ в Торонто от 6 август. „Графикът е ключът към моето дълголетие – обяви швейцарецът, който е двукратен шампион на турнира и финалист от 2017-а - Затова реших да се оттегля тази година.“30-1-01

Маестрото ще се върне на корта за следващото състезание от веригата Мастърс 1000, а именно в Синсинати от 12 август., чийто шампион през миналата година стана Григор Димитров.

Само преди ден българинът и сексапилната му приятелка Никол Шерцингер бяха изловени от папараци в провокативни пози по време на почивката им в Сен Тропе.

30-01Случайно или не Мария Шарапова, бивше гадже на Димитров, също публикува в социалните мрежи свои снимки от ваканцията с новия си приятел Александър Гилкс. Двамата отмарят в на красивия италиански остров Капри. На фотосите рускинята е заета основно със своя телефон, а милионерът се наслаждава на задните й части.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт