Раците с впечатляващи делови предложения, Везните да не вкарват свои пари в инвестиции – Дневният хороскоп на Алена

На 10 април 2020 да почерпят

Пролет пукна, ние още не… Всички слухове за край на нацията са силно преувеличени

881 жертви на коронавируса във Великобритания за денонощие

Роб Лоу: Супергероите са в спасителните служби Звездата играе главна роля в „911: Тексас”

Страните от ОПЕК + са се договорили да намалят производството на петрол с 23%

Проф. Радка Аргирова, председател на българското дружество по вирусология, пред “Труд”: Без дисциплина ще станем Ломбардия след празниците

Орбан удължи извънредното положение в Унгария за неопределено време

Прототип на българска ваксина срещу COVID-19 може да бъде готов до 1 година

Доц. д-р Атанас Мангъров пред “Труд”: За лечението на COVID-19 няма доказателства

СЗО ще поиска 1 млрд. долара за борба с коронавируса

90% от сиренето – от българско мляко Свинско и зеленчуци задължително от местни ферми

Дават евтини кредити на туроператорите Със средствата ще се връщат пари за предплатени ваканции

Живко Тодоров оглавява ББР (обзор) БНБ одобри назначението на 2 април

Боян Магдалинчев: Никой не се е възползвал от уязвимостта на системата за разпределяне на дела

Г-20 вкарва $5 трлн. в световната икономика

Видеоконференцията беше безпрецедентна за историята на Г-20.

Най-богатите искат и общи усилия

СЗО и МВФ да се ангажират с бедните

Лидерите на страните от двадесетте най-развити световни икономики обявиха в четвъртък намерението си на инжектират извънредни 5000 млрд. долара в световната икономика, за да поемат тежестта от последствията от разпространението на коронавируса, предаде АФП. В рамките на виртуална среща на върха с номинален домакин Саудитска Арабия, държавите от Г-20 се обединиха под обща декларация, която изразява „твърдата решимост” да представят „единен фронт срещу тази обща заплаха”. В рамките на деня общият брой на смъртните случаи от COVID-19 на планетата задмина 21 000 загинали, с прогнозирано изместване на епицентъра на заразата от Европа, където Испания и Италия вече задминаха Китай по смъртни случаи, към САЩ.

По данни на световните агенции над 3 млрд. души на планетата се намират от петък сутринта под засилени мерки на контрол за разпространението на заразата от COVID-19. Заседанието на Г-20 дойде на фона на усилени мерки от страна западните държави като САЩ, Германия, Франция, Италия и Испания да координират общи мерки, и бе инициирано от Саудитска Арабия, която е ротационен формален председател на редовните срещу между лидерите.

В общото комюнике на 20-те най-развити световни икономики се казва още, че техните правителства се ангажират да работят в тясно сътрудничество с международните организации, „с цел предприемането на цял набор от солидни финансови мерки, които да са координирани и бързи”.

Най-богатите в света също така призовават тези институции като Световната здравна организация (СЗО) и Международният валутен фонд (МВФ) да окажат помощ на страните в процес на развитие, „за да се справят с бъдещите санитарни, икономически и социални последици от COVID-19”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.