Даваме 642,5 млн. лв. за полски влакове

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков обяви, че полска фирма е избрана за доставката на 35 електрически мотрисни влака.

Избран е изпълнител за доставката на 35 електрически мотриси

Срокът на доставка е 28 месеца

Вече има избран изпълнител за доставката на 35 електрически мотрисни влака. Това съобщи министърът на транспорта Георги Гвоздейков на форум за “зеления” преход. Подвижният състав ще бъде купен със средства по Плана за възстановяване и устойчивост. За изпълнител е избрана полската фирма “Stadler Polska Sp. z o.o.”. Предложената цена е 642,5 млн. лв., а срокът за доставка е 28 месеца.

Министерството на транспорта премина към договаряне без предварително обявление за доставка на 35 електрически мотриси предвид сложността и спецификата на поръчката, заявиха от министерството.

Георги Гвоздейков подчерта, че се полагат усилия за усвояване на целия финансов ресурс по ПВУ. “Вече има подписан договор за производство на 9 маневрени локомотива за депата”, каза мистърът. Готов е първият локомотив и следващата седмица се очаква пристигането му в София. През април беше подписан договор за доставка на 7 двуетажни влака, като има възможност да бъдат поръчани още три.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика